UNSOUND

MIND

Unsound Mind is een benefietconcert ten bate van Stichting MIND. De eerste editie vond plaats in januari 2019. Het leverde een donatie van maar liefst €2.000 op en een vermelding op NOS Stories.

WAAROM?

Depressies, paniekaanvallen, angststoornissen, piekerstoornissen, PTSS en ga zo maar door. Voor velen vormen psychologische klachten obstakels in het dagelijks leven; obstakels bij handelingen en/of activiteiten die voor anderen zo vanzelfsprekend zijn.

 

Er rust nog altijd een stigmatiserend taboe op deze onderwerpen, waardoor het bespreken ervan lastig blijft en er vaak onbegrip ontstaat. Niet alleen het om hulp (durven) vragen, maar ook de correcte hulp geven worden daardoor tegengewerkt.

OORSPRONG

Na jarenlang geconfronteerd te worden met dit taboe, door haar eigen ervaringen met mentale problemen, besluit de toen 18-jarige ambiërend musicalactrice Melissa Zijsling in 2018 dat het tijd is om in actie te komen. In korte tijd weet zij een selecte groep mensen te verzamelen die eveneens een sterke verbondenheid voelen met het onderwerp.

 

Alle deelnemers weten als geen ander hoe ontzettend belangrijk dit initiatief is. Gewapend met een gedeelde passie voor musicals, bakken talent en verschillende ervaringen met psychologische problemen gaat deze hechte groep de strijd met het taboe aan. Unsound Mind is geboren.

VOORSTELLING

Met mooie, gevarieerde musicalnummers en korte, verbindende verhalen binnen het overkoepelende thema, geven de deelnemers zich bloot en wordt helder waarom dit taboe per direct moet verdwijnen. Door emotionele onderwerpen afwisselend op een serieuze, luchtige of humoristische manier aan te pakken, weet Unsound Mind het publiek een hele voorstelling te boeien.
 
Belangrijker nog: De hoeveelheid aandacht en positieve reacties tonen aan dat Unsound Mind een noodzakelijk initiatief is. Hartverwarmende reacties van mensen die hulp hebben gezocht én gevonden na het bezoeken van de voorstelling bewijzen de kracht van het concept.

Samen maken we het bespreekbaar.

Samen maken we het beter.

There will be light.