STICHTING MIND

Ook dit jaar is de opbrengst van ons concert bestemd voor Stichting MIND. MIND wil psychische problemen voorkomen en mensen die hiermee te maken hebben ondersteunen. Dit doen zij door informatie te bieden, onderzoek te doen, projecten uit te voeren en actie te voeren. Samen met cliënten- en familieorganisaties, maatschappelijke organisaties, onderzoekers, ambassadeurs en donateurs.

 

Binnen Stichting MIND spreekt het project MIND Young ons het meeste aan. Dit is een platform voor en door jongeren, dat informatie biedt maar ook herkenbare verhalen, nieuws, tips en events die allen te maken hebben met mentale gezondheid deelt. Een belangrijk onderdeel, waar vorig jaar onze €2000 opbrengst heen ging, is de MIND Young Academy. Hierin delen jongeren die zelf te maken hebben (gehad) met psychische problemen (‘peer educators') hun ervaringen. In nauw contact met docenten en zorgprofessionals in de school breken de peer educators het gesprek open. En zorgen zij ervoor dat de jongeren, als dat nodig is, de weg naar verdere hulp kennen.

 

De doelen van MIND sluiten nauw aan bij de doelen en de boodschap van Unsound Mind. Daarom dragen wij met veel liefde ons steentje bij aan deze prachtige, maar nog relatieve ‘kleine’ stichting. Met jouw kaartje steun je MIND, maar extra donaties worden extreem gewaardeerd en aangemoedigd. Doneren aan Stichting MIND via Unsound Mind kan online of door middel van de donatie bakken.

Meer informatie is te vinden op www.wijzijnmind.nl.